menu
Fam_vd_Heuvel_113 (10)

Steun & advies

Lees voor

Zorg is vaak gericht op degene die ziek is. Soms wordt vergeten dat de situatie ook invloed heeft op de omgeving en de mantelzorgers. Mantelzorgers zijn krachtige mensen voor wie het zorgen vaak vanzelfsprekend is. Maar ook zij kunnen soms hulp en ondersteuning gebruiken. Van familie, een vriend of vriendin, buren, een vrijwilliger of een professional. Want goede zorg doen we samen.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Sommige mantelzorgers hebben behoefte aan informatie en advies. Andere aan bijeenkomsten om tips en ervaringen uit te wisselen. Wat ook kan, is dat er een vrijwilliger de mantelzorger komt ontlasten. Of dat je behoefte hebt aan andere manieren om de zorg te delen. Waar behoefte aan is, hangt vaak af van de persoonlijke situatie en het ziektebeeld.

Zelf aan de slag
Naast het regelen, organiseren en zorgen voor de ander is het ook van belang dat je jezelf niet vergeet en in balans blijft. Dat je op tijd hulptroepen om je heen verzamelt en goed voor jezelf blijft zorgen. Wil je weten hoe het staat met jouw balans? Doe dan de Mantelzorgtest.

Hulp in Breda
Mantelzorgers in Breda staan er niet alleen voor. StiB is er speciaal voor mantelzorgers in Breda voor informatie, advies en ondersteuning op maat. Bij Zorg voor Elkaar Breda kun je terecht wanneer je hulp zoekt voor je naaste.

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Huh?

Wanneer denk jij wel eens: ‘Huh? Wat bedoelt u?’ Snap je iets niet op deze website? Laat het dan weten. Want als wij weten wat jij niet begrijpt, kunnen we het eenvoudiger maken. Meld het via info@stib-breda.nl of 076 750 32 00.

Lees meer

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap