Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Steun & advies

Lees voor

Zorg is vaak gericht op degene die ziek is. Dan wordt wel eens vergeten dat de situatie ook veel invloed heeft op de omgeving en de mantelzorgers. Mantelzorgers zijn krachtige mensen voor wie het zorgen vaak vanzelfsprekend is. Maar soms kunnen ook zij wel wat hulp en ondersteuning gebruiken. Van familie, een vriend of vriendin, buren, een vrijwilliger of een professional. Want goede zorg doen we samen.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Sommige mantelzorgers hebben behoefte aan informatie en advies. Andere aan bijeenkomsten om tips en ervaringen uit te wisselen. Wat ook kan, is dat er een vrijwilliger de mantelzorger komt ontlasten. Waar behoefte aan is, hangt vaak af van de persoonlijke situatie en het ziektebeeld.

Zelf aan de slag
Naast het regelen, organiseren en zorgen voor de ander is het ook van belang dat je jezelf niet vergeet en in balans blijft. Dat je op tijd hulptroepen om je heen verzamelt en goed voor jezelf blijft zorgen. Wil je weten hoe het staat met jouw balans? Doe dan de Mantelzorgtest.

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Aanbod in Breda

Mantelzorgers in Breda staan er niet alleen voor. StiB is er speciaal voor mantelzorgers in Breda voor informatie, advies en ondersteuning op maat. Bij Zorg voor elkaar Breda vind je veel mogelijkheden voor ondersteuning voor jou en je naaste en activiteiten in de wijk.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap