Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Zorg delen kan ook zo

Lees voor

Als mantelzorger denk je niet zo snel aan manieren om de zorg te delen. Jij wilt het zelf doen, alles in de hand houden. Toch is het belangrijk stil te staan bij wat je zelf wilt, kunt doen en wanneer je anderen nodig hebt. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Thuiszorg
Thuiszorg is zorg die bij je thuis komt, na overleg met je huisarts. De wijkverpleegkundige komt eerst langs om een indicatie te stellen. Deze indicatie beschrijft hoeveel en hoe vaak iemand je naaste komt verzorgen. Thuiszorg is meeverzekerd in je zorgverzekering. Je hoeft hiervoor geen eigen bijdrage te betalen. Het is wel handig om vooraf goed bij je zorgverzekeraar te informeren wat het betekent voor je eigen risico. Thuiszorg kan ervoor zorgen dat iemand zo lang mogelijk in de vertrouwde omgeving kan blijven.

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Dagbesteding

Iedereen wil zijn dag zinvol besteden. Ook als je naaste door ziekte of beperking dat niet goed zelf kan. In en om Breda zijn er diverse plekken voor dagbesteding. Kijk daarvoor in de Respijtwijzer voor een overzicht van de mogelijkheden. Je naaste kan daar op een of meer dagdelen per week deelnemen aan diverse activiteiten. Ook voor jou als mantelzorger kan dagbesteding belangrijk zijn, omdat je de zorg tijdelijk met een gerust hart kunt overdragen. Dat geeft lucht.

Pauline

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar:

Pauline van der Stoel
p.vanderstoel@stib-breda.nl

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap