menu

Zorg delen

Lees voor

Als mantelzorger denk je niet zo snel aan manieren om de zorg te delen. Jij wilt het zelf doen, alles in de hand houden. Toch is het belangrijk stil te staan bij wat je zelf wilt, kunt doen en wanneer je anderen nodig hebt.

Respijtzorg
Er zijn verschillende mogelijkheden. Ondersteuning bij jou thuis of juist buitenshuis. Elke week of bijvoorbeeld alleen tijdens een weekend of vakantie. In de Respijtwijzer Breda staan verschillende mogelijkheden voor respijtzorg.

Thuiszorg door professional
Thuiszorg is zorg die bij je thuis komt, na overleg met je huisarts. De wijkverpleegkundige komt eerst langs om een indicatie te stellen. Deze indicatie beschrijft hoeveel en hoe vaak iemand je naaste komt verzorgen. Thuiszorg is meeverzekerd in je zorgverzekering. Je hoeft hiervoor geen eigen bijdrage te betalen. Het is wel handig om vooraf goed bij je zorgverzekeraar te informeren wat het betekent voor je eigen risico. Thuiszorg kan ervoor zorgen dat iemand zo lang mogelijk in de vertrouwde omgeving kan blijven.

Hulp van een vrijwilliger
Als er niemand in de omgeving is, kunnen vrijwilligers ondersteuning bieden bij de zorg thuis. Een zorgvrijwilliger kan de mantelzorger ondersteunen. Om zo te voorkomen dat je overbelast raakt.

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Dagbesteding

Iedereen wil zijn dag zinvol besteden. Soms lukt dit niet goed door ziekte of beperking. In en om Breda zijn er diverse plekken voor dagbesteding. Kijk daarvoor in de Respijtwijzer voor een overzicht van de mogelijkheden. Je naaste kan daar op een of meer dagdelen per week deelnemen aan diverse activiteiten. Ook voor jou als mantelzorger kan dagbesteding belangrijk zijn, omdat je de zorg tijdelijk met een gerust hart kunt overdragen. Dat geeft lucht.

StiB_Pauline_12_sRGB

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar:

Pauline van der Stoel
p.vanderstoel@stib-breda.nl

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap