menu menu

Tips bij de zorg voor iemand met een verstandelijke beperking

Lees voor
  1. Vraag hulp. Door hulp te vragen, kun je de zorg delen met anderen. Bedenk dat mensen vaak wel willen helpen, maar niet altijd weten hoe. Deze tips kunnen je helpen om hulp te vragen.
  2. Maak een gezamenlijke agenda aan met de mensen die willen helpen. Op de website van MantelzorgNL vind je alle gratis apps die hierbij handig kunnen zijn. Zo deel je de zorg samen.
  3. Bekijk welke ondersteuning er in Breda voor je naaste is, bijvoorbeeld via de app van Zorg voor elkaar Breda, zoals vervoersmogelijkheden en personenalarmering. Op de website van Club Kruimel vind je alle organisaties in Breda waar je terecht kunt voor hulp als je kind een verstandelijke beperking heeft.
  4. Sta stil bij je eigen gezondheid. Lees deze tips om in evenwicht te blijven.
  5. Zoek lotgenoten op om ervaringen te delen, eventueel via internet of telefonisch. Bij Amarant is er een groep voor ouders die zorgen voor een kind met een verstandelijke beperking: Ontmoeten & Zo. Ook bij Club Kruimel kun je terecht voor lotgenotencontact. Wat niemand weet is een Facebookpagina voor mensen met een kind dat extra zorg nodig heeft.
  6. Heb je behoefte aan meer steun of advies? Neem contact op met StiB via info@stib-breda.nl of 076 - 750 32 00.
Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap