menu menu

Tips bij zorg voor iemand met dementie

Lees voor
  1. Denk je dat iemand in je omgeving dementie heeft? Deel dit met mensen in je omgeving. Bespreek het ook met je huisarts.
  2. Heeft een geliefde dementie? Leg aan mensen in je omgeving uit wat er aan de hand is. Zo kunnen ze hier beter rekening mee houden.
  3. Wil je je omgeving liever niks vertellen? Uit schaamte? Of omdat het voelt alsof je je geliefde verraadt? Bedenk dat je het juist vertelt om hem of haar te helpen.
  4. Iemand met dementie denkt zelf vaak dat er niet zo veel aan de hand is. Daardoor ziet hij of zij bijvoorbeeld niet dat jij als mantelzorger ook hulp kunt gebruiken. Vraag op tijd hulp of deel de zorg om het goed vol te kunnen houden.
  5. Probeer vrienden en familie te blijven zien of spreken. Dit kan je nieuwe energie geven en ze kunnen eventueel helpen.
  6. Zoek lotgenoten om ervaringen te delen. Bijvoorbeeld via internet of via de mantelzorggroepen bij StiB. Kijk voor de actuele mantelzorggroepen in de agenda.
  7. Heb je behoefte aan hulp, steun of advies? Neem gerust contact op met StiB via info@stib-breda.nl, 076- 750 32 00 of 06 55 01 07 78 (WhatsApp).
Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Veronique foto website v2

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar:

Veronique Zoontjens
v.zoontjens@stib-breda.nl

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap