menu

"Bewoners houden regie over eigen leven"

Lees voor

Marijke van Best, regionale aandachtsfunctionaris palliatieve zorg van Careyn Hospice Breda, vertelt over palliatieve zorg binnen het hospice.

“We merken dat het vaak niet mogelijk is om thuis te sterven. Dit kan komen door persoonlijke omstandigheden zoals beperkte mantelzorg of door overbelaste mantelzorgers, maar ook door bijvoorbeeld complicaties bij iemand in de laatste levensfase", vertelt Marijke van Best, regionale aandachtsfunctionaris palliatieve zorg van Careyn Hospice Breda.

Huiselijke omgeving
"Hospice Breda heeft een huiselijke sfeer. Bij ons gaat het zoals het thuis ook gaat. We hebben geen uniform aan en wij rijden niet met medicijntafels rond. Hulpverleners zijn bij de bewoners te gast en niet andersom. Als naaste kun je mee-eten en zelfs overnachten. De bewoners houden de regie over hun eigen leven. Ze kunnen zelfs met bed en al naar buiten worden gereden als ze graag naar buiten willen gaan. Iemand wilde zelfs sterven onder een boom en dat kon bij ons. We proberen zoveel mogelijk aan de wensen van de bewoners te voldoen.”

Twaalf verpleegkundigen met specifieke kennis staan 24 uur per dag voor de bewoners klaar. Ook werkt Careyn Hospice Breda met 25 vrijwilligers van StiB. Zij werken van 8.30 tot minimaal 21.30 uur en ondersteunen de bewoners, hun naasten en de verpleegkundigen.

Meer weten: www.hospicebreda.nl

Terug naar verhalen van mantelzorgers
Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap