menu menu

Vrijwilligersvacatures

Vrijwillig consulent GGZ

Vacaturenummer 105
Aantal uren per week 12 - 16
Locatie Breda
Aandachtsgebied GGZ
Contactpersoon Tessel van der Grijspaarde
Basisberaad-schulden-MR

Eén op de vijf Nederlanders is psychisch kwetsbaar. Ze hebben bijvoorbeeld depressieve periodes, autisme of schizofrenie. Ook angststoornissen en persoonlijkheidsstoornissen komen vaak voor. Voor mantelzorgers kan dit zwaar zijn. Ze zorgen, geven steun, luisteren en staan altijd klaar voor hun naaste. Als vrijwillig consulent GGZ zorg jij dat deze mensen en hun mantelzorgers de ondersteuning krijgen die bij hen past.

Wat ga je doen?
StiB ondersteunt mensen met GGZ en hun mantelzorgers. Als vrijwillig consulent bezoek je mensen die thuis die graag ondersteuning willen. Je luistert naar hen en steunt en adviseert hen zo goed mogelijk. Ook bekijk je welke vrijwilliger bij de mantelzorger en zorgvrager zou passen om hen wekelijks te ondersteunen. Om alles goed te noteren, is het nodig dat je een verslag maakt van je contact met de mantelzorger en zorgvrager. Je taken kunnen in overleg met de coördinator GGZ (Tessel van der Grijspaarde) worden uitgebreid.

Wie ben je?
Je hebt interesse in GGZ, hebt inlevingsvermogen en kan goed met mensen praten. Je kunt zowel zelfstandig als in een fijn team van collega's werken. Daarnaast ben je redelijk handig met de computer en ben je beschikbaar voor 12 tot 16 uur per week, verdeeld over meerdere dagen.

Wat bieden wij?
Je kan veel betekenen voor deze mantelzorgers. Want door jouw hulp en steun hebben ze weer meer tijd voor zichzelf en weten ze beter hoe ze de zorg kunnen volhouden. Je zult zien dat dit jou ook een voldaan gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij StiB.

Wij waarderen onze vrijwilligers! StiB biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reis- en onkostenvergoeding.

Ben jij enthousiast?
En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

StiB geeft informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van StiB.

Terug naar vacatureoverzicht

Meer informatie of interesse? Laat hier je gegevens achter.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap