menu menu

De stagedag van... Laura Moes

Lees voor

Hoi, ik ben Laura Moes en loop stage bij StiB binnen het aandachtsgebied GGZ. De stageplek bevalt me heel goed en ik steek er veel van op. Ik loop op dinsdag en woensdag stage bij StiB.

Emotionele steun
Op de dinsdag ben ik op kantoor en bel ik mantelzorgers en hulpvragers die bij ons bekend zijn. Met sommigen bel ik regelmatig om emotionele steun te bieden. Momenteel zien we veel eenzaamheid door de lockdown. Mensen vinden het fijn om even met iemand te kunnen kletsen. Ook bel ik vrijwilligers en hulpvragers om te vragen of het contact tussen de vrijwilliger en hulpvrager of mantelzorger goed is. Ook beantwoord ik eventuele vragen.

Wat kunnen we betekenen?
Elke week hebben we GGZ-overleg, waarbij we bespreken wat er de komende periode gedaan moet worden en om eventuele problemen te bespreken. Regelmatig vragen mantelzorgers die zorgen voor iemand met psychische problemen ons om steun of advies. We bespreken dit en kijken wat we voor hen kunnen betekenen. Ook organiseer ik samen met een andere student een maandelijkse pubquiz voor de jonge mantelzorgers die bij ons staan ingeschreven. Dat is ontzettend gezellig!

Zelf op pad
Op de woensdagen ga ik zelf langs bij een mevrouw, zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. Ik wandel met mevrouw of drink een kopje thee en ondertussen hebben we een goed gesprek.

In de middag ga ik langs bij een andere hulpvrager.

Afwisselend en leerzaam
Stage lopen bij StiB vind ik erg afwisselend en leerzaam. Je komt veel verschillende mensen en ziektebeelden tegen. Omdat StiB samenwerkt met veel andere organisaties, leer ik veel over wat er allemaal wordt aangeboden in de zorg.

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap