menu

Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

Lees voor

StiB heeft het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Dat is belangrijk: het keurmerk toont aan dat vrijwilligerswerk bij StiB kwalitatief goed en aantrekkelijk is. Daar zijn we trots op. Het is een groot compliment voor onze vrijwilligers voor hun waardevolle inzet en belangrijk voor mantelzorgers in Breda.

Over StiB
StiB is het kenniscentrum voor mantelzorg in Breda. StiB ondersteunt mantelzorgers op maat, onder meer door preventieve voorlichting en themabijeenkomsten. Maar ook zet StiB vrijwilligers in om mantelzorgers te ontlasten. Als de zorg thuis voor mantelzorgers te veel wordt, of als er niemand in de omgeving is, bieden de ruim 250 vrijwilligers van StiB ondersteuning. Met een goed vrijwilligersbeleid waarborgt StiB dat de organisatie goed met de vrijwilligers omgaat.

Erkend & gewaardeerd
Tijdens de beoordelingen werd genoemd dat vrijwilligers van StiB zich gehoord en gezien voelen. ‘De vrijwilligers zijn erg tevreden over de betrokkenheid, begeleiding, duidelijkheid, aansturing en gelijkwaardigheid in de organisatie. Zij voelen zich erkend en gewaardeerd.’ Ook over deskundigheidsbevordering zijn vrijwilligers positief. “Door het aanbod van cursussen, intervisie, 1 op 1 gesprekken en overleggen zijn er voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen, te groeien en hierdoor de kwaliteit van de inzet te handhaven.”

Goede samenwerking
Vrijwilligers bij StiB doen fantastisch werk. StiB ziet het keurmerk als een bevestiging van een goede samenwerking met vrijwilligers, die nodig is om mantelzorgers in Breda zo goed mogelijk te ondersteunen.

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap