menu menu

Vrijwilliger Eric: 'Het is voor mij ook een sociaal contact'

Lees voor

Eric (53) doet al jaren allerlei soorten vrijwilligerswerk, onder andere in verschillende zorginstellingen en bij de voedselbank. “Ik doe heel veel vrijwilligerswerk. Bij een andere organisatie draai ik op maandagavond de Soos.” Via StiB is hij sinds 5 maanden gekoppeld aan een meneer van 44 jaar. Deze meneer is psychisch kwetsbaar. Ongeveer 1 keer per week spreekt Eric met hem af. Ze gaan op zondagmiddag de stad in, in een café iets drinken of naar de bioscoop. Ook kijken ze af en toe samen voetbal. Ze overleggen samen wat ze gaan doen. Hiervoor had Eric een Poolse jongen als maatje. “Ik kwam er thuis en heel soms wandelden we samen. Ik vind het fijner om dingen te ondernemen.”

Win-win situatie
Eric heeft zelf de diagnose autisme, adhd, depressie en compulsief obsessieve stoornis. “Door mijn diagnose heb ik veel structuur en afwisseling nodig. Ik vind het niet zwaar om gekoppeld te worden aan iemand met psychische problemen. Het voelt voor mij meer als lotgenoten.” Het is een duidelijke win-win situatie.

Ervaringsdeskundige
“Ik heb zelf begeleiding gehad. Ook heb ik veel herstelcursussen gevolgd. Deze cursussen zijn voor mijn eigen herstel maar ik kan ze ook inzetten om anderen te helpen.” Hierdoor voelt Eric zich min of meer ervaringsdeskundige.

Het gaat goed
Eric kwam in contact met StiB omdat hij zelf behoefte had aan een maatje. StiB heeft hem aan een vrijwilliger gekoppeld. Ze zijn vrienden geworden. Eric is daardoor zelf als vrijwilliger bij StiB begonnen. Het gaat goed bij de inzet die hij nu doet. “Het loopt allemaal heel soepel en ik doe het ook voor mezelf. Voor mij is het ook een sociaal contact en als er een goeie klik is, is het prima.”

Tekst en foto: Gerry van Schendel

Terug naar verhalen van vrijwilligers
Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap