menu menu

"We zijn de oren en ogen van StiB"

Lees voor

Marie-Thérèse de Jongh en Adrie Sprangers zijn vrijwilliger bij StiB. Marie-Thérese op het secretariaat en Adrie ondersteunt GGZ-mantelzorgers. Beiden zijn ze lid van de klankbordgroep Vrijwilligers. De klankbordgroep denkt mee met StiB.

Aandacht voor vrijwilligers
“Het is erg leuk om mee te praten. Tijdens de vergaderingen hebben we het over van alles. Bijvoorbeeld over de jaarlijkse feestavond, maar ook over de uitdagingen waarmee vrijwilligers te maken krijgen tijdens hun werk, of over de inhoud van de trainingen voor vrijwilligers. Het is belangrijk dat er aandacht is voor vrijwilligers. Het voelt goed dat ik hun stem kan vertegenwoordigen. Op het secretariaat hoor ik veel. Dit neem ik mee naar de vergaderingen. Ik leer veel van de vergaderingen en ik hoor wat er speelt. Het contact met de andere vrijwilligers vind ik van absolute meerwaarde. Ik voel me nuttig als lid van de klankbordgroep én ik krijg er veel energie van!”

Goed geluisterd
Ook Adrie haalt veel voldoening uit deelname aan de klankbordgroep: “We zijn de oren en ogen van StiB. Vrijwilligers vertellen ons wat zij meemaken en waar ze tegenaan lopen. Wij nemen dat mee naar de vergaderingen. We denken dus mee over het vrijwilligersbeleid en de toekomst van StiB. Het is fijn om te merken dat er goed wordt geluisterd naar wat er speelt bij de vrijwilligers. Samen denken we na over de zaken die beter kunnen. Er wordt daadwerkelijk iets met onze meningen gedaan. En vergeet vooral niet te vermelden dat de sfeer heel informeel is. Er is altijd even tijd voor ieders persoonlijke verhaal. Heel fijn dat ook daar aandacht voor is!”

Tijdens de vergaderingen krijgen de vrijwilligers ook te horen wat er speelt binnen StiB, of binnen een van de aandachtsgebieden: chronisch zieken, GGZ, dementie/NAH en Jonge mantelzorgers . “Heel leerzaam”, beamen zowel Marie-Thérèse als Adrie.

Heb je interesse in deelname of wil je meer weten? Stuur een e-mail naar info@stib-breda.nl of bel 076 - 750 32 00.

Terug naar verhalen van vrijwilligers
Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap