menu menu

Wat krijg ik als vrijwilliger terug?

Lees voor

Vrijwilligers bij StiB doen fantastisch werk. Dat verdient waardering! StiB geeft dit vorm op verschillende manieren.

Samenwerking & begeleiding
StiB hecht veel waarde aan een goede samenwerking met vrijwilligers. Een goede introductie en inwerkperiode zijn belangrijk. Er is een startgesprek. Als een vrijwilliger en mantelzorger aan elkaar zijn gekoppeld, begeleidt StiB. Elke vrijwilliger krijgt bij StiB een contactpersoon toegewezen. Minstens 1 keer per jaar wordt het vrijwilligerswerk geƫvalueerd. We horen graag van vrijwilligers hoe het met hen gaat en vrijwilligers kunnen altijd bellen of mailen als er iets is.

Scholing
StiB vindt het belangrijk dat vrijwilligers de juiste kennis hebben. Daarom starten zij hun vrijwilligerswerk met een webinar en informatiemap 'StiB in vogelvlucht'. Daarin krijgen ze alle informatie die ze nodig hebben. Afhankelijk van het werk, is er aanvullende scholing over bijvoorbeeld een ziektebeeld als dementie. Een aantal keer per jaar zijn er interessante bijeenkomsten en trainingen. Deze zijn niet alleen waardevol voor je vrijwilligerswerk, maar ook voor jou als persoon.

Onkostenvergoeding
Vrijwilligers bij StiB moeten hun werk kosteloos kunnen doen. Er is daarom een onkostenvergoeding voor vrijwilligers. Daarnaast zijn alle vrijwilligers WA-verzekerd.

Gezellige feestavonden
Om vrijwilligers te bedanken, organiseert StiB een keer per jaar een gezellige feestavond. Ook tijdens de zomerborrel worden vrijwilligers in het zonnetje gezet.

.... en natuurlijk veel waardering van de mantelzorgers en de zorgvragers!

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Petra van der Beek  2

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar:

Petra van der Beek
p.vanderbeek@stib-breda.nl

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap