menu

Wat krijg ik als vrijwilliger terug?

Lees voor

Vrijwilligers bij StiB doen fantastisch werk. Dat verdient waardering! StiB geeft dit vorm op verschillende manieren.

Samenwerking & begeleiding
StiB hecht veel waarde aan een goede samenwerking met vrijwilligers. Een zorgvuldige introductie en inwerkperiode zijn belangrijk. Er is een intakegesprek en StiB begeleidt vrijwilligers bij een match met een mantelzorger en hulpvrager. Elke vrijwilliger krijgt bij StiB een contactpersoon toegewezen. Tenminste 1 keer per jaar wordt het vrijwilligerswerk geƫvalueerd. We horen graag van vrijwilligers hoe het met hen gaat en vrijwilligers kunnen altijd bellen of mailen als er iets is.

Scholing
StiB vindt het belangrijk dat vrijwilligers deskundig zijn. Daarom is de basiscursus verplicht. Afhankelijk van het werk, is er aanvullende scholing over bijvoorbeeld een ziektebeeld als dementie. Een aantal keer per jaar zijn er interessante themabijeenkomsten en trainingen. Deze zijn niet alleen waardevol voor je vrijwilligerswerk, maar ook voor jou als persoon: je vergroot je inhoudelijke kennis en door intervisie krijg je meer inzicht in je eigen handelen.

Onkostenvergoeding
Vrijwilligers bij StiB moeten hun werk kosteloos kunnen doen. Er is daarom een onkostenvergoeding voor vrijwilligers. Daarnaast zijn alle vrijwilligers WA-verzekerd.

Gezellige feestavonden
Om vrijwilligers te bedanken, organiseert StiB rond kerst een gezellige feestavond. Ook tijdens de zomerborrel worden vrijwilligers in het zonnetje gezet.


.... en natuurlijk veel waardering van de mantelzorgers en de zorgvragers!

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap