Wij gebruiken cookies. Akkoord
menu

Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

Lees voor

In april 2018 kreeg StiB voor de tweede keer het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Het is dé officiële en publieke bevestiging dat het vrijwilligersbeleid goed in elkaar zit. Dat is belangrijk: het keurmerk toont aan dat vrijwilligerswerk bij StiB kwalitatief goed en aantrekkelijk is. Daar zijn we trots op. Het is een groot compliment voor onze vrijwilligers voor hun waardevolle inzet en belangrijk voor mantelzorgers in Breda.

StiB is het kenniscentrum voor mantelzorg in Breda. StiB ondersteunt mantelzorgers op maat, onder meer door preventieve voorlichting en themabijeenkomsten. Maar ook zet StiB vrijwilligers in om mantelzorgers te ontlasten. Als de zorg thuis voor mantelzorgers te veel wordt, of als er niemand in de omgeving is, bieden de 270 vrijwilligers van StiB ondersteuning. Met een goed vrijwilligersbeleid, de juiste uitvoering daarvan, waarborgt StiB dat de organisatie goed met deze vrijwilligers omgaat.

Erkend & gewaardeerd
Tijdens de beoordelingen werd genoemd dat vrijwilligers van StiB zich gehoord en gezien voelen. ‘De vrijwilligers zijn erg tevreden over de betrokkenheid, begeleiding, duidelijkheid, aansturing en gelijkwaardigheid in de organisatie. Zij voelen zich erkend en gewaardeerd.’ Ook over deskundigheidsbevordering zijn vrijwilligers positief. “Door het aanbod van cursussen, intervisie, 1 op 1 gesprekken en overleggen zijn er voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen, te groeien en hierdoor de kwaliteit van de inzet te handhaven.” Er is volgens de beoordeling ‘goed geluisterd naar de vraag en wens van vrijwilligers om meer contact en meer betrokkenheid bij de organisatie te hebben. Vrijwilligers worden nu meer uitgedaagd om mee te denken en er zijn meer contact- en overlegmomenten.’

Goede samenwerking
Vrijwilligers bij StiB doen fantastisch werk. StiB ziet het keurmerk als een bevestiging van een goede samenwerking met vrijwilligers, die nodig is om mantelzorgers in Breda zo goed mogelijk te ondersteunen.

Vind je deze informatie nuttig?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap