Vacaturebank

Gastopvang voor 28-jarige vrouw

Een 28-jarige vrouw met psychosociale en lichamelijke klachten is op zoek naar een warm gastgezin. Een andere omgeving waarin zij aandacht en afleiding krijgt, kan zorgen voor verbetering van haar klachten. Ze verlangt naar een fijne, positieve omgeving waar ze gehoord wordt en even tot rust kan komen. Een ‘thuis’ waar ze zichzelf mag en kan zijn.

Voor mensen die hun hart en huis open willen stellen

Bij gastopvang wordt de zorgvrager bij vrijwilligers thuis opgevangen. Deze nemen de taken van de mantelzorgers tijdelijk over. De vrijwilligers zetten letterlijk en figuurlijk hun huis en hart open voor de zorgvrager. In geval van deze zorgvraag betreft dit één dag of dagdeel in de twee weken. Door de zorg tijdelijk over te nemen, ontstaat er ruimte en tijd voor de mantelzorgers.

In principe kan iedereen vanaf 21 jaar een gastopvang verzorgen, ongeacht de gezinssamenstelling, culturele achtergrond of burgerlijke staat. Het belangrijkste is dat je een warm en veilig thuis kunt bieden. Daarnaast is het van belang dat je de aandacht en ondersteuning kunt geven die nodig is.

Steunpunt informele zorg Breda (StiB) is het kenniscentrum voor mantelzorg in Breda. Iedereen die te maken heeft met mantelzorg kan bij StiB terecht voor informatie, advies en ondersteuning op maat. Daar waar de omgeving niet van dienst kan zijn, ondersteunen zorgvrijwilligers van StiB bij zorg thuis. Vrijwilligers kunnen door het jaar heen deelnemen aan interessante thema-avonden en trainingen. Zo doen we er alles aan om vrijwilligers goed te begeleiden tijdens hun werk.

Reageer op deze vacature
Soort werk In de zorg
Aandachtsgebied GGZ en Vriendendienst
Activiteit Gastopvang
Dag in de week In overleg
Aantal uren per week 4 - 8
Duur periode Langere periode
Locatie Bij jou thuis
Specifieke scholing Basiscursus voor vrijwilligers
Ingangsdatum 19 december 2017
Contactpersoon Tessel van der Grijspaarde
Disclaimer Design door BuroPARK