Vacaturebank

Maatje (m) voor jongere met autisme

Jongeren met een psychische stoornis in het autistisch spectrum hebben vaak moeite met het ondernemen van activiteiten. Zij lopen tegen moeilijkheden aan die voor jou waarschijnlijk heel vanzelfsprekend zijn. Daarom hebben ze jou nodig, om samen iets leuks te ondernemen.

Heb je een uurtje in de week, om de twee weken of in de maand over om gezellig op pad te gaan met een jongere?

Door jou onderneemt een jongere iets leuks!

StiB zoekt jonge mannen van 18 tot 35 jaar die af en toe met iemand op pad willen. Ook is het mogelijk om dit samen met een aantal vrienden of studie-/huisgenoten te doen. We zoeken naar een jongere die op interessegebied bij je past. Je gaat regelmatig met elkaar op pad. Hoe vaak dit is, spreek je samen af.

De Vriendendienst
De Vriendendienst van StiB is een maatjesproject waarin een vrijwilliger en iemand met een psychiatrische achtergrond regelmatig samen iets leuks gaan doen. Wie als maatje aan de slag gaat, krijgt uitdagend en zinvol vrijwilligerswerk.

StiB biedt informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Daar waar de omgeving niet van dienst kan zijn, ondersteunen zorgvrijwilligers van StiB bij zorg thuis. Vrijwilligers kunnen door het jaar heen deelnemen aan interessante thema-avonden en trainingen. Zo doen we er alles aan om vrijwilligers goed te begeleiden tijdens hun werk.

Reageer op deze vacature
Soort werk In de zorg
Aandachtsgebied Vriendendienst
Dag in de week in overleg
Aantal uren per week 1 - 2
Duur periode structureel
Locatie heel Breda
Specifieke scholing basiscursus voor vrijwilligers
Ingangsdatum 06 juli 2017
Contactpersoon Lotte Koevoets
Disclaimer Design door BuroPARK