Vacaturebank

Maatje (M/V) voor kapelbezoek

Een 64-jarige vrouw zou graag 1 keer per week of 1 keer per 2 weken naar de Sint-Joostkapel in het centrum willen. Mevrouw is katholiek en het bezoeken van de kapel is een belangrijk onderdeel van haar leven. Ze durft én kan echter niet alleen naar de kapel toe. Ze zoekt een maatje waar ze samen de kapel mee kan bezoeken, bij voorkeur voor in de middag. Overige sociale activiteiten zijn ook wenselijk, maar het bezoek aan de kapel heeft prioriteit.

Als maatje zorg jij ervoor dat deze mevrouw weer naar de kapel kan!

StiB is voor haar op zoek naar een vriendelijke vrijwilliger met inlevingsvermogen. Het liefst een vrijwilliger die zelf ook religieus is, dit is echter geen vereiste. Mevrouw is bekend met GGZ-problematiek en het is belangrijk dat de vrijwilliger weet hoe hiermee om te gaan. Voor meer informatie over de aard van de problematiek kan contact worden opgenomen. Wil jij ervoor zorgen dat deze mevrouw eer naar de kapel kan? Meld je dan nu aan!

Steunpunt informele zorg Breda (StiB) is het kenniscentrum voor mantelzorg in Breda. Iedereen die te maken heeft met mantelzorg kan bij StiB terecht voor informatie, advies en ondersteuning op maat. Daar waar de omgeving niet van dienst kan zijn, ondersteunen zorgvrijwilligers van StiB bij zorg thuis. Vrijwilligers kunnen door het jaar heen deelnemen aan interessante thema-avonden en trainingen. Zo doen we er alles aan om vrijwilligers goed te begeleiden tijdens hun werk.

Reageer op deze vacature
Soort werk In de zorg
Aandachtsgebied GGZ
Activiteit Kapelbezoek
Dag in de week In overleg
Aantal uren per week 1 - 2
Duur periode Structureel
Locatie Breda West/ Centrum
Specifieke scholing Basiscursus voor vrijwilligers
Ingangsdatum 29 september 2017
Contactpersoon Lotte Koevoets
Disclaimer Design door BuroPARK