Vacaturebank

Maatjes gezocht voor mensen met psychische problemen

Maak jij het verschil?

Leuk contact met anderen wil iedereen wel. Voor veel mensen heel gewoon. Maar voor iemand met psychische problemen is dit niet altijd vanzelfsprekend. Jij kan daarbij helpen! Als maatje ga je leuke dingen doen met iemand die dit zelf moeilijk vindt. Bijvoorbeeld koffie drinken, fietsen, wandelen of naar een museum. Voor jou misschien niets bijzonders, maar voor de ander kan dit veel betekenen. Het verschil tussen contact met mensen of alleen thuis blijven. Geef jij iemand dat steuntje in de rug?

Wat doet een maatje?
Een maatje is een enthousiaste vrijwilliger, die graag een ander helpt. StiB zoekt voor mensen een maatje dat bij hen past. Samen ga je regelmatig op pad. Hoe vaak dit is, spreek je zelf met elkaar af.Zo help je iemand die dit zelf moeilijk vindt. Het gaat niet om hulpverlening maar om 'gewoon' sociaal contact. Voor de ander kan dit contact een duwtje in de rug zijn om weer mee te doen met het maatschappelijk leven.

StiB biedt informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Daar waar de omgeving niet van dienst kan zijn, ondersteunen zorgvrijwilligers van StiB bij zorg thuis. Vrijwilligers kunnen door het jaar heen deelnemen aan interessante thema-avonden en trainingen. Zo doen we er alles aan om vrijwilligers goed te begeleiden tijdens hun werk.

Reageer op deze vacature
Soort werk In de zorg
Aandachtsgebied GGZ en Vriendendienst
Activiteit Samen iets leuks doen, zoals wandelen, fietsen of koffie drinken
Dag in de week In overleg
Duur periode Langere tijd
Locatie In overleg
Specifieke scholing N.v.t.
Contactpersoon Tessel van der Grijspaarde
Disclaimer Design door BuroPARK