Vacaturebank

Vrijwilliger (V) voor 40-jarige vrouw met hersenletsel

Voor een 40-jarige vrouw met hersenletsel is StiB op zoek naar een rustige, vrouwelijke vrijwilliger die op vrijdagochtend van 10:00-12:00 uur bij haar wil zijn. Het is fijn voor haar om met iemand te kunnen praten, maar soms lukt het praten ook niet. Dan is het genoeg als je er gewoon voor haar bent. Door inzet van een vrijwilliger wordt haar moeder die voor haar zorgt, ontlast. Zij heeft even tijd voor zichzelf en kan zo de mantelzorgtaken langer volhouden.

Ben jij de vrijwilliger die het verschil maakt voor deze vrouw en haar mantelzorger?

Deze jonge vrouw is door hersenletsel volkomen afhankelijk van anderen. Ze heeft een duidelijke voorkeur voor een vrouwelijke vrijwilliger. StiB is op zoek naar een rustige vrijwilliger, die empathie heeft voor haar situatie. Iemand die met haar het gesprek aan wil gaan. Maar ook voldoening heeft van, zonder woorden, er voor haar te zijn.

Steunpunt informele zorg Breda (StiB) is het kenniscentrum voor mantelzorg in Breda. Iedereen die te maken heeft met mantelzorg kan bij StiB terecht voor informatie, advies en ondersteuning op maat. Daar waar de omgeving niet van dienst kan zijn, ondersteunen zorgvrijwilligers van StiB bij zorg thuis. Vrijwilligers kunnen door het jaar heen deelnemen aan interessante thema-avonden en trainingen. Zo doen we er alles aan om vrijwilligers goed te begeleiden tijdens hun werk.

Reageer op deze vacature
Soort werk In de zorg
Aandachtsgebied NAH
Activiteit Gesprekken, begeleiden, gezelschap
Dag in de week Vrijdag
Aantal uren per week (minimaal) 2
Locatie Breda West
Specifieke scholing Basiscursus voor vrijwilligers
Ingangsdatum 22 februari 2018
Contactpersoon Veronique Zoontjens
Disclaimer Design door BuroPARK