menu
17 1010 Diana_5314_uitsnede_2_StiB_EstherHereijgersFotografie

Zorg tijdelijk overdragen

Lees voor

Als je intensief voor je naaste zorgt, heb je soms tijd nodig om weer op te laden. Dan wil je de zorg met een gerust hart aan een ander kunnen overdragen. Dit heet respijtzorg (vervangende zorg). Respijtzorg kan op verschillende manieren: ondersteuning bij jou thuis of juist buitenshuis. Het kan elke week of bijvoorbeeld alleen tijdens een weekend of vakantie. In de Respijtwijzer Breda staan verschillende mogelijkheden voor respijtzorg.

Gun jezelf respijt

Veel mantelzorgers vinden het lastig om de zorg over te dragen. Je weet zelf het beste wat je naaste nodig heeft. Ook het uitzoek- en regelwerk maakt het voor mantelzorgers soms lastig. Ook voelen veel mantelzorgers zich schuldig. Hoe tegenstrijdig het ook voelt, de zorg uit handen geven ben je aan jezelf én je naaste verplicht. Je bent als mantelzorger de levensverzekering voor je naaste. Dat betekent dat je goed voor jezelf moet blijven zorgen. Respijtzorg kan je daarbij helpen.

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Respijtwijzer Breda

Wacht niet tot de zorg te zwaar wordt, maar kijk eens op de Respijtwijzer Breda wat het beste bij jouw situatie past. In de Respijtwijzer Breda vind je een handig overzicht aan mogelijkheden voor vervangende zorg in Breda en omstreken.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap