menu menu

Vrijwilligersvacatures

Zorgvrijwilliger Hospice Mastbos

Vacaturenummer 99
Aandachtsgebied VPTZ
Contactpersoon Carolien van Gestel
hunt-han-d9Emsd3zM3I-unsplash

Connie* weet dat ze niet lang meer te leven heeft. Zij woont daarom in het Hospice Mastbos. Weten dat haar overlijden dichterbij komt, is soms zwaar voor haar en voor de mensen om haar heen. Juist in deze fase van haar leven wil Connie niet alleen aandacht voor haar naderende dood. Jij kan haar daarbij helpen.

Wat ga je doen?
Bij Hospice Mastbos zorgen we voor onze gasten in de laatste fase van het leven. Als zorgvrijwilliger ondersteun je de zorg en ben je een belangrijk onderdeel van ons zorgteam. Samen staan we voor dezelfde taak, namelijk het begeleiden van mensen tijdens deze bijzondere fase van hun leven. Hospice Mastbos biedt goede zorg met aandacht voor de persoonlijke wensen van de bewoners in een warme sfeer.

Wie ben jij?
Je bent positief, kan een goed gesprek voeren en hebt een rustige uitstraling. Je bent betrokken, kunt iemand de volle aandacht geven en je hart openzetten.

Wat bieden wij?
Je ondersteunt de verpleegkundigen van Hospice Mastbos in de zorg voor de bewoners van deze hospice unit. Je geeft zowel de bewoners als de familie een fijne tijd. Jij biedt afleiding, zorgt ervoor dat men zijn hart kan luchten en dat de mantelzorgers even tijd hebben om te ontspannen. Je zult zien dat dit veel voldoening geeft. Jij bent het luisterend oor en de arm om iemand heen. Je geeft zelf aan welk dagdeel of dagdelen je beschikbaar bent. In overleg wordt je op een vast moment in de week ingezet.

Hospice Mastbos biedt een fijne werkomgeving met gedreven collega’s en vrijwilligers. Je wordt ingewerkt door een collega. Samen onderzoek je welke activiteiten jou goed liggen. Als het van beide kanten goed bevalt, ontvang je een vrijwilligerscontract van StiB.

Uiteraard word je goed voorbereid op dit bijzondere vrijwilligerswerk. Je krijgt een basiscursus Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. Na deze cursus heb je alle informatie en ervaring die je nodig hebt om aan dit mooie werk te beginnen. Binnen Hospice Mastbos wordt je begeleid door een verpleegkundige en ook bij StiB kun je terecht bij de coördinator van VPTZ.

Daarnaast biedt StiB een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten. Als vrijwilliger voor VPTZ krijg je ook de mogelijkheid om jaarlijks een training bij VPTZ Nederland te volgen.

Ben jij enthousiast?
Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of bel met VPTZ-coördinator Carolien van Gestel: c.van.gestel@stib-breda.nl of 076-750 32 00

* Connie is niet haar echte naam.

Terug naar vacatureoverzicht

Meer informatie of interesse? Laat hier je gegevens achter.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap